Miniregatta 2021

Praktisk info til motorbådsejere der deltager i Mini-regatta 2021

Hjejleselskabet står i spidsen for den kommende weekends ”mini-regatta”.

Et initiativ der er taget af to årsager, fortæller Hjejleselskabets direktør Thomas Klostergaard:

"Først og fremmest en ærgrelse over at coronaen udsatte vores velkendte og store regatta. Dernæst et stort ønske om at gøre en indsats for fokus på sejladsdelen af en regatta, samt brugen af havnen.

Håbet er, at vi med opbakning fra jer vil stå i spidsen for et lignende arrangement i de år, hvor der ikke er den store regatta. Dermed kan vi i fællesskab sikre en helt unik sejladsoplevelse hvert år. Arrangementet kan og vil udvikle sig i den retning, som ønskerne foreskriver. Derfor håber vi på jeres opbakning og feedback både i år og fremadrettet. For den gode oplevelse på vandet ved eksempelvis regatta og mini-regatta er et samspil mellem Hjejleselskabet og de private både. Kombineret med stor aktivitet i havnen og show på søen – ja, så håber vi på gode oplevelser for alle i årerne fremover.

Der vil frem til sejlads være mulighed for at ligge i havnen som normalt og tage del i aktiviteterne, ligesom de private både inviteres med ind i havnen efter showet til hygge i havnen, når flåden har lagt til og et mindre ildshow er afviklet i havnebassinet – ca. 10 minutter efter flåden har lagt til. Muligheden for at lægge til direkte ved gæstepladserne på Sejsvej foreligger straks, når flåden er forbi.

Hjejleselskabets sejlads vil foregå stort set som det plejer. Vi sejler med 7 pyntede både i parade både fredag og lørdag. Fra Silkeborg sejles gennem Remstrup å og Brassø. Flåden går igennem Sejssnævringen og foretager samlet vending i Borresø, før der sejles retur. De private både anbefales at blive liggende i Borresø ud for ”De små fisk”, hvor der bliver lys og fyrværkerishow, mens flåden sejler forbi. Her er det vigtigt, at der er plads til at kunne passere lige igennem. Hjejlen (som sejler forrest) kommer her helt ned i tomgang (ca. 1,5 knob) og har derfor kun mulighed for at ”drive” stille igennem. Sørg derfor for ikke at ligge lige midt i søen.

Se programmet for Mini-regatta 2021 her.